Euro-conformiteit - COC-certificaat van overeenstemming

+33 (0)3 68 38 18 00 Klantengedeelte

Volkswagen Certificaat Van Overeenstemming (CVO) aanvragen

Volkswagen Certificaat Van Overeenstemming (CVO) aanvragen

Volkswagen Certificaat Van Overeenstemming (CVO) aanvragen

Waarvoor dient het Volkswagen Certificaat Van Overeenstemming CVO (COC)?

Het Volkswagen European Certificaat Van Overeenstemming (CVO) -  Certificate of Conformity COC Volkswagen CVO verklaart dat de kenmerken van het voertuig tijdens de fabricage (bij het verlaten van de fabriek) voldoen aan de eisen van de Europese richtlijnen.

Het Volkswagen Certificaat Van Overeenstemming COC wordt met het voertuig afgegeven wanneer het voor het eerst in Europa wordt geregistreerd. Het Europese gelijkvormigheidsattest is het gelijkvormigheidsdocument dat nodig is voor de aanvraag van een grijze kaart voor een geïmporteerd tweedehands voertuig of een nieuw voertuig.

Het Volkswagen Certificaat Van Overeenstemming (CVO) is verplicht om de procedure voor het aanvragen van registratie van een geïmporteerd Volkswagen-voertuig te starten.

Het gelijkvormigheidsattest Volkswagen automobiel is ook nodig voor de in- of uitvoer van een personenwagen van een Europees land naar een Europees land.

Gratis een VOLKSWAGEN Certificaat Van Overeenstemming (CVO)verkrijgen

Het VOLKSWAGEN COC Certificaat Van Overeenstemming (CVO)moet worden verstrekt door de automerkkeuringsdienst als het gekochte voertuig nieuw is. Het is immers de afdeling homologatie die het Europese gelijkvormigheidsattest afgeeft wanneer het voertuig de fabriek verlaat, zodat de toekomstige koper het voertuig in Nederland kan registreren.

Het is onmogelijk om te registreren en het registratiedocument voor het voertuig te verkrijgen zonder een Europees VOLKSWAGEN Certificaat Van Overeenstemming (CVO)

Het komt regelmatig voor dat het Volkswagen European Certificate of Conformity zoekraakt. In dit geval is het mogelijk om een duplicaat VOLKSWAGEN CVO te hebben. Dit laatste is betalend en de prijs van het Europese Certificaat van Overeenstemming is € 139.

Waar kan ik het Volkswagen-certificaat van overeenstemming (COC) bestellen?

Het Europese gelijkvormigheidsattest, ook wel COC (certificaat van overeenstemming) genoemd, moet online worden besteld op de aanvraagsite voor het gelijkvormigheidsattest van VOLKSWAGEN.

Ook is het mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen met de klantenservice voor informatie of om telefonisch een bestelling te plaatsen.

 Volkswagen Certificaat van Overeenstemming (COC) afgegeven voor welk voertuig?

Het Europese VOLKSWAGEN  Certificaat Van Overeenstemming COC kan alleen worden afgegeven voor bepaalde voertuigtypen die aan de volgende goedkeuringsvoorwaarden moeten voldoen:

Het voertuig moet van categorie M1 (personenauto) of L1 (motorfiets) zijn.

Het voertuig moet geproduceerd zijn vanaf 1396

Het voertuig dat voor de Europese markt is vervaardigd en geen ingrijpende wijziging heeft ondergaan.

Als gevolg hiervan zijn bedrijfswagens en vrachtwagens niet onderworpen aan communautaire goedkeuring en zullen ze geen Europees certificaat van overeenstemming hebben.

Elke nieuwe editie van het Volkswagen COC Europees gelijkvormigheidsattest wordt genoteerd en gefactureerd door de COC-goedkeuringsafdeling. De prijs van het duplicaat gelijkvormigheidsattest (COC) is €139 voor een Volkswagen gelijkvormigheidsattest

Heeft u informatie nodig?

Ons team is telefonisch bereikbaar : 08 91 03 88 18
van 08:30 bis 12:30 en 14:00 tot 17:00 Maandag tot Vrijdag